top of page
Search
  • Writer's pictureDigital_Zone

Etimesgut Tesisatçı

Tesisat hizmetlerinde temiz suların ulaştırılması, kullanımı için uygun hale getirilmesi, dağıtımının sağlanması için basınç ayarlarının yapılması, atık sularının binalardan aktarılması ve toplanılması işlemleri gerçekleştirilir.


Mutfak, banyo, havuz, atık su gibi işlemleri kapsayan tesisatta temiz su ve pis su tesisat işlemleri bulunmaktadır. Su tesisatı hizmeti almak için kaliteli firma güvenliği çok önemlidir. Yapılan işlemler hayatı olumlu ya da olumsuz etkiler. Etimesgut tesisatçı firması bu kapsamda hizmetlerini sürdürmektedir.


Temiz Su Tesisatı Nedir?

Temiz su tesisatında binalarda bulunan temiz su donanımlarından bahsedilir. Bu temiz suyun gerekli yerlere ulaştırılması ve kullanılması için bazı adımlar vardır. Burada temiz suyun ulaştırılması için her daireye ayrı vana sistemi, bağımsız sayaçlar, borulardan geçecek suların basınç düzenlemesinin yapılması, tesisat sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi ve suyun akımının sağlandığı sırada gürültü oluşmaması çok önemlidir.


Su Tesisatı Sistemlerinde Kullanılan Boruların Önemi

Su tesisatında kullanılan borular kullanım alanlarına göre farklılık gösterebilir. Soğuk su sisteminde boru kullanımı ile sıcak su boru kullanımı farklı olabilir. Tesisatta boru kullanımında tercih edilmesinin nedenleri basınç ve sıcaklık etmenleridir.


Borulardaki düşük sürtünme ve dayanıklılık noktasından bakır tercih edilir. Plastik borular ise paslanmaz özelliği ile tercih edilebilir.


Su Tesisatında Yaşanabilecek Durumlar Nelerdir?

Su tesisatı noktasında farklı nedenler ortaya çıkabilir. Paslanma bunlardan biridir. Özellikle yaş olarak eski olan binalardaki borularda uzun süreli kullanımdan ötürü yıpranma ve çürüme meydana gelir.

Paslanan borularda su kaçağı ortaya çıkar. Bir diğer nedeni ise kullanılan malzemelerdir. Kalitesiz malzeme kullanımında kısa sürede olumsuz sonuçlar yaşanabilir. Bir diğer neden ise bağlantı noktalarındaki sorunlardır.


Burada boru çapları birbirine uygun değilse sızıntılar meydana gelir. Kireçlenme de su tesisatına yol açabilir. Burada sudaki kireç zaman içerisinde boruya zarar verir ve birikmesi ile borunun çapında da daralma yaşanır.


Kireç çözücü kısa süreli sorunlara çözüm getirse de tesisat işlemi gerekmektedir. Aynı zamanda üretim hataları da su kaçağı programına neden olur.

Pis Su Tesisatı Nedir?

Binalar içerisinde kullanılan suların kanalizasyon sistemlerine ulaştırılması sırasında yaşanabilecek sorunlar için yapılan hizmet pis su tesisatı olarak adlandırılır. Pis su tesisatlarında bina içi, bina dışı ve yağmur suyu olmak üzere 3 farklı hizmet vardır.


Bina içi pis su tesisatında kat borusu, ana boru, kolon ve havalık olmak üzere 4 farklı kısım vardır. Bu tesisatta binadaki tüm atık suların bina dışına kanalizasyon sistemi ile atılması sağlanır. Burada suların toplanıp atılması ana boru ile sağlanır. Bina dışı su tesisatı işlemi ise binanın birkaç metre dışından başlar.


Burada kanalizasyon şebekesine atık suların iletme sistemidir. Kolon sistemi ise katlarda yer alan pis sular ise bodrum katına iletilir. Havalık sistemi ise pis su tesisatı sırasında ortaya çıkabilecek kötü kokuların oluşmaması ve ortaya çıkmaması için ihtiyaç duyulan işlemdir. Yağmur suyu işleminde de yağmurun yağmasıyla birlikte çatı oluklarından akan suların borulardan akıtılmasıdır.


Pis Su Tesisatının Ortaya Çıkmasının Nedenleri

Tesisatta yapılan yanlış boru seçimleri su akışı sırasında gürültünün ortaya çıkmasına neden olur. Su akışının sağlanmaması da boruların tıkanması, zarar görmesi ve sifonlarda meydana gelen arızalardan kaynaklanabilir. Pis su tesisatının en önemli sonuçlarından biri de kötü koku oluşumudur. Pis suların kaliteli bir şekilde akıtılmaması hem sızıntı hem de kokuya neden olur. Bu konular yüksek derecede rahatsız edicidir.


Su Tesisatında Sifon Arızaları ve Sebepleri Nelerdir?

Su akışında sifona bağlı olan boru ve hortumlardaki tıkanmalar borularda katlanmaya yol açabilir. Sızıntı problemi ise sifonun hortumunda veya gövde bölgesinde meydana gelen çatlamadan kaynaklanır. Bunun yanı sıra bağlantılar ve contalarda yıpranma meydana gelebilir. Bu sorunlar kokuya neden olabilir.


Eskiyen malzemeler ve malzemelerin yenilenmemesi de kokuya yol açar. Sifonlarda geri tepme problemi ise tıkanmanın atık su kolonunda meydana gelmesi, eğimde sorun ya da boru çapında meydana gelen yanlış seçimlerdir. Su tesisatı hizmeti sırasında en önemli aşama kaliteli firmalardan hizmet almaktır. Etimesgut tesisatçı firması bu konuda Ankara’da hizmet vermektedir.


http://ankarasutesisatcilari.com/etimesgut-su-tesisatcisi-tesisatci/  üzerinden verdikleri hizmet ile hem temiz hem de pis su tesisatı konusunda 7 gün 24 saat hizmet almak için Etimesgut tesisatçı firmasına ulaşabilirsiniz.

4 views0 comments

Recent Posts

See All

The Invisible Battles Fought by Personal Injury Lawyers

In a world where justice often hinges on visible evidence and tangible proof, there exists a realm where battles are fought in the invisible. Personal injury lawyers are the unsung heroes navigating t

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes unnoticed. The plumbing maintenance in the kitchen is unique in that a

bottom of page