top of page
Search
  • Writer's pictureDigital_Zone

İş Gözlüğü Nerelerde Kullanılır?

Günümüzde birçok iş ve meslek gurubu bulunmaktadır. Doktorluk, polislik, mühendislik gibi resmi işler bulunurken bunun yanı sıra işçilik, yapı tasarım gibi şahsi işler de mevcuttur. Ülkemizde hızla yayılan konut yapımı beraberinde büyük bir çalışmayı da gerekmektedir. Bu kapsamda konut yapımı gibi kişilerin yapacağı işlerde belirli iş güvenlikleri sağlanmalıdır. İş gözlüğü bunlardan bir tanesidir. İş gözlükleri kişilerin yapacağı işlerde gözlerinin herhangi bir zarara maruz kalmaması için iş gözlükleri çok büyük önem taşımaktadır.


İş gözlükleri konut yapımlarında, belirli cihazların üretiminde, kaynak yapımında vb. birçok alanda da kullanılmaktadır. Bu çeşitlilik iş gözlüklerine olan ihtiyacının da ne kadar önemli olduğu göstermektedir. İş gözlüklerinin saydığımız yerler dışında evimizde iş yerimizde şahsi olarak yapacağımız herhangi bir şeyde de kullanılabilmektedir. Kendi şahsi yapacağınız işlerde iş gözlüğü kullanımı da çok önem taşımaktadır.


İş Gözlüğe Çeşitleri Nelerdir?

İş gözlüklerinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Kullanılacak alana göre iş gözlüklerinin de çeşitleri olmaktadır. Kaynak tarzı bir işlem yapılacaksa beyaz tabanlı şeffaf bir gözlük kullanılırken başka bir alanda daha farklı bir gözlük kullanılabilmektedir. İş gözlüklerinde birçok renk ve şekil bakımından farklılık gösteren iş gözlüğü modelleri bulunmaktadır.


Balistik koruyucu gözlükler diğer bir çeşit iş gözlüğüdür. Bu tarz iş gözlükleri özellikle kum, toz ve küçük taşlar gibi gözlere zarar verecek maddelerin engellenmesinde kullanılmaktadır. Bu alanda da bu iş gözlüğünden oldukça verim alınmaktadır. İş güvenliği gözlükleri de mevcuttur. Bu iş gözlüklerinin en önemli özelliklerin bir tanesi kırılmaya çok dayanıklı olmasıdır. Bunun yanı sıra ultraviyole ışınları gibi zararlı ışınlardan korunmak için çok önemli ve faydalı bir gözlüktür.


İş Gözlüklerinin Önemi?

Bakıldığı zaman bu alanlarda çalışan binlerce insan bulunmaktadır. Bu kapsamda da birçok dikkatsizliğe ve kazaya tanık oluyorsunuz bunun en büyük nedeni ise iş güvenliği alanında yeterince kişilerin dikkatli olmamasıdır. Kaynak işi yapan bir kişinin en ufak bir göz temasında çok tehlikeli sonuçlara katlanması olabilecek bir şeydir.


Bir iş yerinde kum parçalarının göze zarar vererek kişinin iş hayatında bir daha devam etmemesine sebep olabilmektedir. Bu ve benzeri birçok tehlike dikkatsizlikten ve iş güvenliğini önemsememekten dolayı başınıza gelebilecek talihsizliklerdir. Bu kapsamda iş gözlüklerinin kullanılması çok büyük önem taşımaktadır.


İş Gözlüklerinin Fiyatları

İş Gözlükleri bakıldığı zaman yapısında kullanılan madde farklılıklarından veyahut kullanım alanlarının farklılıklarından dolayı değişiklik gösterebilmektedir.  İş gözlüklerinin fiyatları genel olarak bakıldığında ortalama fiyatlar arasında değişmektedir. Kullanım alanlarına göre değişiklik gösteren bu gözlükler kişilerin kullanmış olduğu lens veya gözlük varsa onlara göre de çeşitlilik gösterebilmektedir. Göz numaralarına da uyumlu olan bu iş gözlükleri yüzeyindeki camın renkleri de farklılık göstermektedir. Kaynak yapan bir kişinin gözüne alacağı zarar ile inşaata kum ve tozdan kurtulmak isteyen kişinin durumu aynı olmadığından dolayı gözlüklerde farklılık göstermektedir.


İnce camdan ya da kalın camdan oluşabilmektedirler. Bir bakıma camların bu farklılığı da dayanıklılığını doğrudan etkilemektedir. İş gözlüklerinin yanı sıra baş kasketi gibi diğer ihtiyaçlarda önem arz etmektedir. Göz ile beraber kişinin başını da korumaya alması iş güvenliği kapsamında kişiye oldukça güvenli bir iş sağlayacaktır. İş gözlüğü, kasket gibi iş güvenliğinizde kullanacağınız eşyaların teminini de çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz. Her türlü iş güvenliği ihtiyaçları sizlerin daha sağlıklı daha güvenilir bir hizmette bulunmanız ve bu hizmet esnasında zarar görmemeniz için çok önem arz eden ihtiyaçlardır.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

The Invisible Battles Fought by Personal Injury Lawyers

In a world where justice often hinges on visible evidence and tangible proof, there exists a realm where battles are fought in the invisible. Personal injury lawyers are the unsung heroes navigating t

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes unnoticed. The plumbing maintenance in the kitchen is unique in that a

bottom of page