top of page
Search
  • Writer's pictureDigital_Zone

Kuşadası Samos Feribot

Ege Denizi’nden Türkiye kıyılarının hemen karşısında bulunan Yunan adaları, hem Türkiye’den hem de dünyanın farklı ülkelerinden her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilen turistik merkezlerdir. Türkiye’ye yakın olması ve diğer Avrupa ülkelerine kıyasla oldukça düşük fiyatlara sahip olması, bu adaları Türk turistler için cazip hale getirmektedir. Ege Denizi’nde bulunan bu adaların en önemlilerinden biri de Samos adasıdır. Kuşadası Samos feribot seferleri ile ulaşımın sağlandığı bu ada, yılın her mevsiminde ziyaretçilere açıktır.


Samos Adasına Girişte Vize İşlemleri

Samos adasında tatil yapmak isteyen ya da günübirlik ziyarette bulunmak isteyen kişiler, adaya girmeden önce mutlaka vize işlemlerini yaptırmalıdır. Yuannistan’a ait olan Samos adasına giriş için vize uygulaması zorunludur. Yunanistan’ın Avrupa Birliği ülkesi olmasından dolayı, adaya giriş için Schengen vizesi gerekmektedir. Daha öncesinden Schengen vizesine sahip olan kişiler, herhangi bir işleme gerek kalmadan adaya giriş yapabilirler. Ayrıca Yunanistan adaya girmek isteyen Türk vatandaşlarına vize konusunda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, adaya girerken pasaportları ile sınır kapısında vize alabilme olanağına sahiptir. Bu işlemi yapabilmek için bireylerin maksimum 10 yıllık olan bir pasaporta ihtiyaçları vardır. Ayrıca vizenin işlenebilmesi için pasaportun 2 boş yaprağının olması ve en az 3 ay da kullanım süresinin olması gerekmektedir.


Samos Adasında İç Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Samos adasına Türkiye’den ulaşım sağlamak kolaydır. Ancak aynı durum ada içerisinde geçerli değildir. Adanın oldukça büyük olmasından dolayı, gezilebilmesi için ulaşım konusunda iyi imkanlara ihtiyaç vardır. Bu konuda adada bulunan toplu taşıma araçları kullanılabilir. Ancak bilinmelidir ki bu araçlar adanın her noktasına gitmemektedir. Bu yüzden de seyahatin eksik kalmasına yol açabilir. Bunun dışında bir alternatif de taksilerdir. Ada içerisinde her yere taksi ile ulaşabilmek mümkündür. Ancak Samos adasının turistik bir belde olmasından dolayı sürekli taksi kullanmak da yüklü bir miktar parayı gözden çıkarmayı gerektirmektedir. Bunun dışında daha avantajlı bir diğer alternatif ise araç kiralamadır. Ada içerisinde bulunan çok sayıda rent a car firmasından araç kiralayarak ada içerisinde rahatlıkla seyahat etmek mümkündür. Samos adasında araç kullanmak isteyen kişiler, adaya gitmeden önce eski sürücü belgelerini mutlaka uluslararası geçerliliği olan yeni sürücü belgeleri ile değiştirmelidir.


Günübirlik Samos Turları

Samos adasının Türkiye’ye oldukça yakın olması ve bir buçuk saat gibi kısa bir süre içerisinde ulaşılabilmesi nedeni ile adaya çok sayıda günübirlik turlar da düzenlenmektedir. Günün erken saatlerinden başlayan bu günübirlik turlar, akşam saatlerinde de sona ermektedir. Türkiye’den başlayan turlar genellikle Kuşadası Samos feribot seferleri ile yapılmaktadır. Dönüşler de yine aynı yol ile yapılmaktadır. Günübirlik turların dışında uzun süreli ve konaklamalı turlara katılma olanağı da vardır. Adaya ilk kez gidecek olan kişiler açısından bir rehber eşliğinde seyahat etmek ve adayı daha iyi tanımak büyük bir avantajdır. İnternet üzerinden Samos adası turları hakkında çok sayıda firma bulabilmek mümkündür.


Kuşadası Samos Feribot Biletleri

Kuşadası Samos feribot bileti almak isteyen kişiler, internetin sunmuş olduğu olanaklardan yararlanarak, iskeleye gitmeye gerek kalmadan kolaylıkla biletlerini alabilirler. Bu yöntem hem daha uygun fiyatlı bilet bulabilmeyi, hem de iskeleye gitmekle kaybedilecek zamanı kurtarmayı mümkün kılmaktadır. Bu konuda https://www.feribotbiletim.com/kusadasi-samos-vathi-feribot-bileti/ adresi oldukça faydalıdır. Kuşadası ve Samos adası arasındaki tüm feribot seferlerini tek bir sayfa üzerinden sunan bu adresten en uygun feribot biletlerini bularak avantajlı bir seyahat planlama yapmak mümkündür. Ayrıca isteyen kişiler bu site üzerinden online olarak biletlerini de satın alabilmektedir.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Top 5 Tips For Kitchen Plumbing Maintenance in Sydney

Even though the kitchen is usually seen as one's heart of the home, more frequently than not, it's the kitchen plumbing that goes unnoticed. The plumbing maintenance in the kitchen is unique in that a

bottom of page